Se topeste untul si dupa ce s-a racit, se amesteca cu biscuitii sfaramati. Se pune „aluatul” pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili) unse cu unt si se intinde cu degetele. Se da blatul la cuptorul incins la 150gr., se coace circa 15 minute, se lasa sa se raceasca si se scoate pe un platou.
Se tapeteaza tava (fundul si partea de jos a peretilor) cu folie de aluminiu si se pune blatul la loc. Se taie ciocolata, se topeste pe baia de abur si se lasa putin sa se raceasca. Se amesteca bine branza de vaci, zaharul, zaharul vanilat, zeamilul si ouale, se incorporeaza ciocolata topita si se toarna compozitia in forma, peste blat. Se coace tortul, la aceeasi temperatura, aproximativ o ora, acoperindu-l, in ultimele 30 de minute, cu o folie de aluminiu. Se lasa sa se raceasca, se decoreaza - eventual - cu glazura de ciocolata si se serveste cu frisca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise