Tort cu cesti

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • O foaie de blat: 5 oua, 5 linguri apa, 5 linguri zahar, 8 linguri de faina,1 praf de copt
  • (pentru fiecare foaie in parte am folosit cate o culoare, respectiv :galben, violet, albastru si rosu)
  • Crema: 1,5 l lapte,12 linguri zahar,700 ml frisca
  • Pasta de zahar: 1 kg zahar pudra, 1esenta de lamaie,1 plic gelatina, 2 linguri miere, 2 lingurite ulei,1 lingurita margarina, colorant rosu,
  • Sirop:1 l apa,6 linguri zahar,1 esenta de rom.
  • Decor: cesti din pasta de lapte praf umplute cu ciocolata topita amestecata cu putina frisca.

Mod de preparare

Blat:

Am separat albusurile de galbenus si le-am batut spuma impreuna cu apa si praful de copt.Adaugam zaharul si colorantul apoi galbenusurile.Incorporam amestecand usor si faina. Compozitia se pune in tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt. Se coace 25 min la foc mic.

Crema:

Laptele,zaharul si praful de budinca se pun la fiert. Crema fiarta se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece.Cand este complet rece se mixeaza si apoi adaugam frisca si continuam sa mixam pana crema va fi spumoasa.

Cu acesta crema am umplut tortul si am intins un strat subtire pe deasupra pentru a se lipi pasta de zahar.

Fiecare foaie de blat a fost insiropata cu aprox 250 ml sirop.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise