Tort cu capsuni

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri faina
  • - 6 linguri zahar
  • - 4 linguri apa
  • - 4 linguri ulei
  • - zahar vanilat
  • - praf de copt (1/2 pliculet)
  • - colorant alimentar rosu(optional)
  • Umplutura:
  • -500-600 g capsuni
  • -500 ml frisca lichida
  • -300 g branzica stil Philadelfia( o cutie)
  • -2 tablete ciocolata alba(200 g)
  • -30 g unt
  • -zahar dupa gustul fiecaruia
  • -1 pliculet gelatina neutra
  • -1 plic gelatina(jeleu) cu gust de capsuni sau zmeura

Mod de preparare

Incepep sa preparam blatul: batem albusele spuma cu zaharul si zaharul vanilat si un varf de sare,separat amestecam galbenusele cu uleiul si apa si le adaugam albuselor,punem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor . Tapetam o tava (30/ 25) cu hartie de copt si desertam 3/4 din compozitia de mai sus.In cealalta parte se pun 4-5 picaturi de colorant si o punem peste compòzitia galbena trasand lini orizontale si verticale cu o coada de lingura. Se introduce la cuptorul incalzit in prealabil la 180º C cam 20 minute.Cand este gata (proba scobitorii) se scoate se lasa la racit si se taie pe jumatate formand doua foi.

In acest timp pregatim capsunii.Spalati bine si taiati in cubulete mici.Lasati 3-4 pentru ornat si 2 ii taiati in rondele.

Pregatim gelatina (jeleul) de fructe dupa instructiunile de pe plic si se lasa sa se raceasca putin. Tava ce am folosit-o pentru copt se foreaza cu folie alimentara si se aseaza rondelele de capsuni (daca doriti puteti pune si alte fructe Eu am pus cateva rondele de banana).Peste rondele se toarna jeleu cat sa acopere putin fructele.Peste se aseaza o parte de blat pe care o acoperim cu ciocolata topita in microunde sau bain marin si amestecata cu unt. Peste punem capsunii taiati cubulete si mai punem putina geletina(jeleu )de fructe.

Frisca se bate tare,(pastrati cateva linguri pentru ornat) se adauga branzica,zahar dupa gust si gelatina neutra preparata dupa instruciunile de pe plic.Cruma se desarta peste capsunii taiati, se pune a doua parte de blat ,se acopera cu folie si se da la frigider cateva ore bune(5-6 sau pana a doua zi )cand se scoate se rastoarna pe un platou se scoate folia cu grija si se orneaza dupa imaginatia fiecareia.

Eu am ornat si cu bomboane cristalizate.Va spun si cum le-am facut:in tava de la cuptor se pune hartie de copt peste care punem bomboane colorate lasand spatiu intr ele (sigur aveti prin casa ratacite,uitate printr-un bol sau bombomiera ceva bombonele ce nu le mai mananca nimeni)se acopera cu alta foaie de hartie si se baga la cuptorul incalzit la maxim 2 minute (nu mai mult ca se ard).Se scot se trece sucitorul putin peste hartie si se lasa sa se raceasca .Cand sunt reci se desprin cu grija de pe hartie si aveti bucatele ca si de sticla colorata.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise