Tort cu bavareza de zmeura galbena si jeleu de hibiscus

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • * 4 oua
  • * 150 g unt
  • * 130 g zahar
  • * 160 g faina
  • * 1/2 bicarbonat alimentar
  • * 1 lingurita praf de copt
  • * 1 lingura cacao
  • * 2 linguri lapte
  • Pentru bavareza de zmeura galbena
  • * 250 g smantana pentru frisca
  • * 300 g zmeura galbena
  • * 250 ml lapte
  • * 100 g zahar
  • * 3 oua
  • * 3 lingurite agar agar
  • Pentru jeleul de hibiscus si zmeura
  • * 50 g fructe de hibiscus
  • * 200 ml apa
  • * 50 g zahar
  • * 2 lingurite agar agar
  • * 200 g zmeura galbena

Mod de preparare

Preparare blat

Se bate untul spuma cu zaharul, apoi se adauga unul cate unul ouale prevazute in reteta.

Se cerne faina amestecata cu praful de copt , cacao , bicarbonatul si se adauga in amestecul de mai sus.

La sfarsit se adauga laptele si se omogenizeaza intreaga compozitie.

Se transfera compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 40 minute.

Preparare bavareza de zmeura galbena

Se pune laptele pe foc.

Ouale se bat cu un praf de sare si zaharul.

Cand laptele este fierbinte turnam cateva linguri peste oua si amestecam.

Punem ouale peste laptele din tigaie si punem din nou tigaia pe foc.

Lasam la foc mediu spre mare iar cand incepe sa fiarba amestecam energic pentru a obtine o crema fina.

Se face un piure de zmeura galbena,care se strecoara pentru a inlatura semintele de la zmeura.

Se adauga piureul de zmeura si se amesteca foarte bine.

La sfarsit se adauga agar agarul si se fierbe totul timp de 3-5 minute.

Se lasa sa se raceasca.

Frisca se mixeaza cu un plic de zahar vanilat si se incorporeaza treptat in crema de mai sus amestecand usor de jos in sus.

Preparare jeleu de hibiscus si zmeura

Din apa , hibiscus si zahar se face un sirop foarte concentrat.Se strecoara , se adauga agar agarul si se lasa sa fiarba timp de 2- 3 minute.

La final se adauga zmeura.

Asamblare si decorare tort

In tava pune blatul copt si racit, se insiropeaza cu sirop de hibiscus, se adauga bavareza de zmeura galbena , cateva zmeure rosii si se da la rece pentru 30 minute.

Se scoate din frigider si peste crema de bavareza se adauga jeleul de hibiscus si zmeura, se da din nou la rece pentru cel putin o ora.

Se portioneaza si se serveste cu drag !

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise