Intr-un castron se bate grasimea vegetala cu zaharul pina se obtine o crema usoara.Se adauga galbenusul si oul,pe rind ,amestecind bine dupa fiecare.Se adauga vanilia.Se combina faina,praful de copt,bicarbonatul si sarea;se adauga in mixtura cremoasa alternativ cu laptele batut,amestecind bine dupa fiecare adaos.
Se toarna uniform intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace timp de 30-35 de min,sau pina cind o scobitoare infipta in mijlocul prajiturii iese curata.Se lasa sa se raceasca pe gratar.
Intr-o cratita se combina zaharul,amidonul si sare.Se scurge ananasul,pastrind siropul.Se adauga apa in sirop aproximativ jumatate de cana.Se toarna in cratita si se amesteca.Se da in clocot pe foc potrivit;se fierbe amestecind 2 minute,pina se ingroasa.Se ia de pe foc,se adauga untul si sucul de lamiie si dupa ce se raceste adaugam si bucatile de ananas.
Se da deoparte o treime din umplutura.Taiem blatul in doua si punem crema.Deasupra intindem restul de umplutura,iar pe marginea tortului intindem glazura.
Glazura:Intr-o cratita groasa mare pe foc mic sau in bain-marie,se combina zaharul,albusurile,apa si sarea de lamiie.Cu un mixer,se bate amestecul la viteza mica pe foc mic,pina cind glazura ajunge la 71 de grade,circa 8-10 min.Se toarna intr-un castron mare;se adauga vanilia.Se bate la viteza maxima pina cind se formeaza creste tari,circa 7 min.Se pastreaza la frigider.
Cui i se pare greu de facut glazura poate pune frisca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise