Tort cu afine si iaurt

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Blat: 150 g piscoturi tari, 125 g unt topit.
  • Crema: 600 g afine, 9 foi gelatina, 400 g brinza de vaci, 500 g iaurt, 125 g zahar, 200 ml frisca, 2 albusuri

Mod de preparare

Piscoturile se macina si se amesteca cu untul topit si racorit. Se pun in forma de tort peste celofan si se pun la frigider 2-3 ore. Afinele se spala bine si se fac piure. Gelatina se pune la muiat si se amesteca apoi cu brinza de vaci, iaurtul si zaharul. Se pune jumatate din piureul de afine. Se pune crema o ora la rece. Frisca se bate cu albusele si se amesteca cu crema. Peste blat se pune crema si apoi se inteapa si se toarna restul piureului de afine. Se lasa peste noapte la frigider.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise