Tort cu afine si crema de branza. Reteta simpla, delicioasa si usor de facut

Incearca reteta noastra de tort cu afine si crema de branza. Este perfect pentru orice ocazie, se face usor si nu necesita ingrediente sofisticate. Un tort de casa simplu si gustos, pe gustul intregii familii.

Timp pregatire
80 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 300 ml apa
  • 5-6 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • esenta de vanilie
  • Crema:
  • 200 g crema de branza (tip Philadelphia))
  • 200 g iaurt
  • 200 g smantana dulce pentru frisca (36% grasime)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 100 g zahar pudra
  • 20 g gelatina
  • 150 g dulceata de afine
  • Décor:
  • 200 ml smantana pentru frisca (36% grasime)
  • 100 g dulceata de afine

Mod de preparare

Pntru blat: mixam ouale intregi cu zaharul si un varf de sare pana cand compozitia isi tripleaza volumul si se deschide la culoare. Adaugam putin cate putin faina cernuta si amestecam cu grija de jos in sus, pana terminam toata faina. Transferam aluatul intr-o forma cu diametrul de 23-24 cm tapetata cu hartie de copt si nivelam cu grija suprafata. Introducem forma in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.

Stingem cuptorul, intredeschidem usa si il lasam sa se racoreasca inauntru. Nu trebuie sa il lasam sa se raceasca complet ci doar sa se obisnuiasca cu temperatura bucatariei. Il rasturnam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet dupa care il taiem in 3 foi.

Intre timp preparam crema: batem frisca pana incepe sa se ingroase. Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam iaurtul si vanilia. Adaugam peste frisca si omogenizam. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema.

Asamblam tortul astfel: tapetam pe interior forma de tort, cu folie, asezam prima foaie de blat, o insiropam, turnam jumatate din crema, adaugam din loc in loc gramajoare de dulceata si cu o furculita trasam usor niste valuri prin crema de branza.

Asezam a doua foaie de blat, insiropam, apoi crema si restul de dulceata si procedam la fel ca si la primul strat de crema. Punem deasupra ultima foaie de blat, insiropam, acoperim cu folie si dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore.

Pentru decor am mixat smantana pentru frisca si am facut aveline. Intai am incalzit putin dulceata de afine am intins-o pe mijlocul tortului.

La fel de delicioasa este si reteta de tort de mere intregi, tort cu crema de ciocolata sau tort cu ciocolata si visine. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise