Se amesteca untul cu zaharul pana cand devine o spuma, se inglobeaza pe rand oualele, apoi am adaugat incet si in etape ciocolata topita , odata cu vanilia (semintele curatate).
Am inceput sa pun faina cate putin si am amestecat sa nu faca cocoloase, la sfarst am adaugat praful de copt.
Se tapeteaza si de se imbraca in hartie de copt forma apoi se pune la copt 180 grade 35 min. (verifica cu scobitoarea cand s-a copt).
Cat timp sta la cuptor blatul am facut crema de vanilie.
Crema:
Se amesteca oualele cu zaharul si amidonul intr-un vas. Separat se incalzeste laptele, cand ajunge la firbere se ia de pe foc si se adauga cate putin peste oua, amestecand repede. La jumatatea cantitatii se poate pune tot laptele si apoi se da la foc. Amestecati avand grije sa nu se prinda. Se ingroase relativ repede.
Se da jos de pe foc si se raceste. Eu am acoperit cu o folie alimentara chiar pe crema pentru a nu face crusta.
Blatul rece (l-am tinut la frigider cam 4 ore) l-am taiat in 3 si l-am insiropat bine cu lichior de visine.
S-a montat blat crema fructe de padure, blat crema fructe, blat.
Am modelat pasta de zahar ( facuta cu o zi innainte) si am ornat tortul.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise