Tort ceas

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 10 linguri de zahar,
  • 8 linguri de faina,
  • 3 linguri nuca macinata,
  • un plic praf de copt.
  • Crema:
  • 4 oua,
  • 250 gr.zahar,
  • o lingura de faina,
  • 3 linguri ness,
  • un pachet de margarina.

Mod de preparare

Pentru blat se separa albusele de galbenuse. Albusurile se bat spuma apoi se adauga tot cate 2 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile apoi nuca, faina si praful de copt, se amesteca usor si se toarna in forma. Se da la copt cand e rece se taie in 3 felii. Pentru crema se bat ouale pe aburi cu zahar apoi se pune faina si cafeaua ness, cand compozitia s-a ingrosat se i-a de pe foc si se pune la racit. Margarina se freaca spuma si se adauga crema. Se insiropeaza blatul cu un sirop facut din apa si zahar si se intercaleaza blatul cu crema. Pentru ornamente am folosit biscuiti si ciocolata topita.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise