Tort Caprese

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 250 g migdale taiate marunt
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 6 oua mijlocii
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • sare
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 3 linguri zahar pudra. In plus: grasime pentru uns forma.

Mod de preparare

Se pun migdalele intr-o tigaie si se rumenesc fara grasime. Ciocolata, rupta bucatele, se topeste intr-o craticioara, pe baie de apa.

Se freaca bine untul, zaharul si un varf de cutit de sare si se incorporeaza cate-un galbenus, apoi migdalele prajite, ciocolata topita si la urma de tot albusurile batute spuma si coaja de lamaie.

Se toarna aluatul astfel obtinut intr-o forma (diametrul de 26 cm) unsa si se niveleaza. Se baga in cuptorul incins la 180°C si se coace aproximativ 45 de minute.

Se scoate tortul din cuptor, se taie felii si se serveste caldut sau rece, presarat cu zahar pudra si - dupa gust - cu un sos de vanilie sau cu frisca batuta si fructe proaspete de padure.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise