Se face crema prima data, pentru a avea timp sa se raceasca.
Cele 4 oua se amesteca cu 300 g zahar la bain-marie, pana se dizolva.
La aceasta crema, secretul este sa nu aducem crema la punctul de fierbere. In cazul in care va fierbe, crema se taie.
Dupa ce zaharul s-a dizolvat, se adauga 200 g cacao si pachetele de margarina care au fost tinute la temperatura camerei. Se amesteca pana se incorporeaza margarina in crema (nu este nevoie sa frecati margarina in prealabil). Crema astfel obtinuta, se lasa la racit dupa care se da la frigider pana la folosire.
Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat cu un un praf de sare, pana devin o spuma tare. Se adauga 10 linguri de zahar, esenta de rom si zeama de la jumatate de lamaie si se bate pana ce zaharul se topeste. Se adauga galbenusurile, 10 linguri faina , coaja de lamaie si praful de copt si se amesteca usor de jos in sus, fara sa se insiste prea mult.
Se coace in cuptorul incins in prealabil la 170 de grade, intr-o tava de aragaz mare tapetata cu hartie pentru copt.
Pentru sirop se fierbe 300g zahar cu 200ml apa pana se topeste zaharul. Dua ce se ia de pe foc se adauga esenta de rom. Se lasa sa se raceasca.
Reteta de la fondant este cea pe care am invatat-o de la Doly.
Bomboanele marshamlow se pun intr-un castron mai mare si se baga in cuptorul cu microunde 30 de secunde. Se scot si daca nu sunt destul de topite, se mai lasa cateva secunde in cuptor. Se amesteca cu zaharul pudra si cu o lingura de margarina, pana nu se mai lipeste de degete, si devine ca un aluat de paine.
Pentru trandafirasi si frunze, luam cate 50g din fondant si il amestecam cu 2-3 picaturi de colorant.
Se intinde fondantul cu sucitorul pe masa pudrata cu zahar pudra, si se decupeaza frunzele, petalele de trandafir si fluturasi. Recomand ca aceasta operatie sa se faca cu o zi inainte de a face tortul.
Blatul de tort se imparte in doua si fiecare parte se feliaza pe orizontala obtinand astfel 4 foi.
Prima foaie se aseaza pe platou. Pentru a nu murdari marginea platoului, se pune cate o fasie de hartie pergament imprejurul blatului, care se va scoate dupa ce terminam de ornat tortul.
Se insiropeaza dupa care se intinde un strat de crema. La fel se procedeaza si cu urmatoarele trei foi.
Fondantul se intinde cu sucitorul in foaia subtire, cu care se imbraca tortul.
Se poate orna dupa imaginatie!
Se tine la rece cel putin 2 ore.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise