Se prepară siropul astfel:se caramelizează zahărul (atenţie!să nu se închidă prea rău la culoare căci se va amărî),iar când s-a topit tot zahărul,se stinge cu grijă cu doua căni şi jumătate de apă.Se lasă pe aragaz până se răceşte şi se topeşte tot zahărul.Se adaugă 3 linguri în pandişpan.Siropul răcit se pune din nou pe foc să fiarbă până se îngroaşă puţin.Când este rece se adaugă romul.Se însiropează blatul cu acesta.
Se va face un blat de pandişpan astfel:se vor separa albuşurile de gălbenuşuri.Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare,după care se adaugă zahărul şi se mixează până la dizolvare.Gălbenuşurile se amestecă cu uleiul si se adaugă în spuma de albuşuri.Se încorporează în aluat şi trei linguri de sirop(fără rom).Făina se amestecă cu praful de copt,cu cantitatea de cacao şi se adaugă în compoziţia noastră.Coca formată se pune într-o formă de tort tapetată cu făină şi ulei(sau cu hârtie de copt) şi se introduce în cuptorul încins la foc potrivit.
Blatul rece se taie pe jumătate şi se însiropează.
Se prepară crema: untul se lasă să se topească,însă nu de tot.Se lasă la răcit după care se mixează până se obţine o cremă foarte fină.Se adaugă în el treptat zahărul pudră şi se mixează până ce acesta din urmă se topeşte de tot.Se pun şi gălbenuşurile precum şi cacaoa şi se mixează încă câteva minute.Se umple cu crema aceasta blatul de tort şi se lasă in frigider circa 3 ore să se întărească.
Se prepară glazura conform instrucţiunilor de pe plic si se pune peste tort.Se dă iar la rece pentru înca 3 ore.
Poftă bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise