Ton rosu picant

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata ton file 200gr,
  • 3 buc. sparanghel verde,
  • ulei de nuci 20ml,
  • ulei de masline 30ml ,
  • ulei susan 10ml,
  • piper zdrobit,
  • coaja de lamaie rasa 1 lingurita,
  • ardei iute rosu 1 bucata,
  • ardei iute verde 1 bucata,
  • miere 1 lingurita
  • sare de mare grunjoasa.

Mod de preparare

Se curata sparanghelul si se fierbe circa 2-3 minute in apa clocotita, dupa care se scoate si se pune in gheata pentru ai pastra culoarea.se curata ardeiul iute de seminte si rosu si verde si se toaca marunt, se amesteca intr-un bol mierea uleiurile, sarea, piperul, coaja de lamaie si ardeiul iute si se unge tonul pe ambele parti. Se pune o tigaie de teflon la incins se pune in ia marinata cu care a fost uns tonul si se soteaza pe ambele parti cam 2 minute (tonul este bun mai medium, nu bine facut pentru ca devine fad). Sparanghelul se soteaza si el si se taie pe lung.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise