Ton in ulei

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Ton in ulei

Ingrediente

  • 1 kg de ton proaspat tiat file
  • 1 l de apa
  • 60-70g de sare
  • ulei de preferat porumb
  • 1 borcan ermetic cu capac

Mod de preparare

Se taie fileul de ton in doua bucati , se pune apa intr-o oala cu toata sarea tonul se adauga in apa rece si se pune pe foc la flacara medie pentru 10 minute , apoi la flacara mica timp de 1 ora si 30 minute.Se scoate tonul repede si cu grija si se pune intr-un vas cu apa rece cam 10 minute , apoi se pune pe un prosop si se lasa la uscat cam 2 ore ,dupa se aseaza cu grija in borcan se pune ulei pana se acopera tonul si se inchide borcanul ermetic , o conserva foarte buna.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise