1. Se incalzeste o lingura ulei de masline intr-o tigaie mare la foc moderat. Se adauga ceapa, telina, busuiocul tocat fin si usturoiul. Se caleste 10 minute pâna se inmoaie ceapa, fara sa se rumeneasca. Se adauga rosiile si foaia de dafin. Se acopera cu capac si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, pâna se ingroasa sosul. Se amesteca din cind in cind.
2. Se ia de pe foc si se scoate foaia de dafin. Se adauga in sos busuiocul tocat mare, sarea si piperul.
3. Se presara bucatile de ton cu sare si piper. Se incalzeste lingura de ulei de masline ramasa intr-o tigaie mare de teflon la foc potrivit. Se pune pestele in tigaie si se prajeste pana se rumeneste, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
4. Se transfera tonul pe un platou mare. Se toarna peste el sosul si se garniseste cu crenguta de busuioc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise