Tochitura -pe placul meu

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui mai mare
  • 350g carne de porc mai slaba(eu am folosit muschi
  • 250-300g carnat proaspat
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa in cazul meu rosie
  • 1-2 pahare de vin alb
  • 1 cutie suc de rosii
  • sare si piper,foi de dafin

Mod de preparare

Pieptul de pui spalat si curatat il taiem in felii sau bucati mici;

Carnatul il taiem felii mici;

Carnea de porc spalata si curatata de grasime,o taiem bucati;

Tocam ceapa pestisori si-o calim in ulei de masline incins impreuna cu un catel de usturoi,o inabusim cu apa asa nui ne creaza probleme la stomacel,si -o tinem pe foc mic pana devine trasparenta,adaugand din cand in cand putina apa calda ,sau supa;

Separat intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam carnea si carnatul,calim bine pe toate partile,pana la colorarea totala,stingem cu paharele de vin,lasam sa evapore alcoolul,dupa care completam cu un pahar de apa sau supa;

Conserva de rosii o amestecam cu ceapa calita ,dupa care adaugam totul,si foaia de dafin peste carne,amestecam,acoperim cu un capac,completam cu apa calda daca este necesar,si continuam coacerea;

Inainte de- aoprii focul adaugamm 2 catei de usturoi presati si servim alaturi de-o mamaliguta calda,un pahar de vin rosu,si de ce nu cu nelipsitii cartofiori prajiti;

Pofta buna;

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise