Se toaca marunt o ceapa si se pune la calit in putin ulei cu apa, pentru 3-4 min. Carnea se taia bucatele si se pune peste ceapa deja calita (inmuiata doar, nu prajita), se condimenteaza cu cury, piper boabe, cimbrisor si sare, se pune putina apa (vezi poza) si se lasa pe foc potrivit pana se patrunde. Spre final se adauga 2 linguri de pasta de rosii si se mai lasa pe foc 2 min.
Intre timp se toaca marunt si cealalta ceapa, rosiile si ardeiul iute (eu le-am tocat impreuna in robotul de bucatarie), se amesteca si se pun intr-o cratita pe foc, se adauga sare dupa gust, 3 linguri de pasta de tomate, piper boabe, o frunzulita de dafin, 2 linguri ulei si putina apa si se lasa pe foc, amestecand din cand in cand.
Cartofii se curata (eu am avut cartofi noi), si se pun intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si apa cat sa-i acopere, se condimenteaza cu putina sare si un cub de condimente de cartofi si se lasa la fiert, acoperiti pana cand se patrund.
La final se pune intr-un bol tochitura, intr-alt bol sos de rosii, si pe o tava se scot cartofii care se stropesc cu putin din sosul in care au fiert si peste care se presara patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise