Se fierbe carnea si maruntaiele in apa cu sare si 2-3 frunze de dafin si ceva boabe de piper, se scot si se lasa sa se raceasca, dupa care se taie cubulete ceapa taiata marunt se caleste cu cubulete de slanina afumata. Cand ceapa devine translucida, se adauga usturoiul, dar cu grija, sa nu se arda, da un gust amar.
Cand a ajuns si usturoiul la pragul de calire se adauga carnea si maruntaiele, ciupercile din borcan, se amesteca usor. Peste adaugam o supa facuta din lingura de vegeta pina se acopera cu totul. Adaugam patrunjelul maruntit, lingurita de boia iute, dulce, piperul, ardeiul iute, cimbrul, 2 frunze de dafin si se amesteca, lasindu-se dupa la foc mic pina se ingroasa.
Se toarna mamaliguta in farfurie, se lasa putin sa se raceasca, se toarna deasupra din tochitura de mai sus, se intinde pe toata suprafata, peste care asezam feliutele de cascaval. Se poate orna cu putin ketchup iute.
Pofta mare! Langa se poate aseza o sticla de vin rosu, virtos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise