Opariti rosiile in apa clocotita. Scoateti-le pielita, taiati-le in sferturi si scoateti-le semintele (prin apasare usoara). - Curatati vinetele si dovleceii de coaja si taiati-i in felii de 1/2 cm. - Spalati ardeii, scoateti-le capacelele si semintele si taiati-i in lamele subtiri. - Curatati ceapa si tocati-o marunt. - Incingeti 3 linguri de untdelemn intr-o cratita si prajiti feliile de vinete pe ambele parti, pana se auresc. Scoateti-le si lasati-le sa se scurga. Procedati la fel si cu dovleceii si ardeii. - Aruncati untdelemnul folosit si puneti toate legumele inapoi, in cratita. - Adaugati rosiile taiate, busuiocul, cateii de usturoi curatati, foaia de dafin, rozmarinul si cimbrul. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba la foc mic, vreme de o ora, fara a adauga apa. - La final, adaugati 2 linguri de untdelemn. - Serviti fierbinte sau rece, ca o zacusca.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise