TOCANITA DIN FICAT DE PASARE

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame ficat de pasare;
  • 2 fire de praz(partea alba);
  • 50 grame pasta tomate;
  • 150 ml vin alb sec;
  • 1 legatura patrunjel;
  • 1 legatura marar;
  • sare,piper,ulei masline;

Mod de preparare

Ficateii se verifica,se spala,se condimenteaza cu sare si piper,se pun la calit in ulei;

Cand se schimba la culoare,se adauga prazul taiat marunt si pasta de rosii desfacuta intr-o cescuta cu apa,se fierb inabusit 15 minute;

Se adauga vinul si se mai lasa la fiert cca 5-7 minute;

Garnitura potrivita pentru aceasta tocanita este piureul de cartofi,iar vinul potrivit este cel alb,demisec.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise