Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700 gr pulpa de porc dezosata
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 cutie mica mazare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite.

Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt.

Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.

Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de carne si le rumenim usor pe toate partile.

Adaugam 2-3 cani de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit.

Dupa vreo 15 minute punem morcovul, ceapa si cand carnea este fiarta mai bine de jumatate dam drumul cartofilor si rosiilor.

Scurgem mazarea de zeama, o clatim si cu 10-15 minute inainte sa inchidem aragazul ii dam drumul in oala.

Amestecam bine, dam gust cu sare si piper (daca mai este nevoie mai adaugati apa, dar fierbinte).

Spre final incorporam pasta de rosii, cimbrul uscat si catelul de usturoi taiat felii.

Mai dam doua- trei clocote si tragem tocanita de pe foc.

O lasam 10 minute acoperita, apoi poate fi servita.

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise