Tocăniţă de legume cu linte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 dovlecei mici
  • - 1 bucaţică de ţelină
  • - 2-3 felii de ardei
  • - 100 grame mix de legume (de la pungă) sau fierte în casă
  • - 250 grame linte fiartă
  • - ulei de măsline, cimbru, sare, piper

Mod de preparare

Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune ulei. Dovlecelul se rumeneşte puţin pe ambele părţi, apoi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi mixul de legume fierte şi cimbru. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic până ce se înmoaie puţin. Nu e nevoie de adaos de apă, dovlecelul şi legumele vor lăsa apa lor. Când dovlecelul este suficient de moale se toarnă lintea deasupra (fiartă şi scursă de apă în prealabil).

Se condimentează după gust.

Se pot pune frunze de pătrunjel sau mărar deasupra.

Noi am servit tocăniţa cu papanaşi (voi posta şi reţeta mea de papanaşi în curând...)

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise