Tocăniţă de legume cu linte

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 dovlecei mici
  • - 1 bucaţică de ţelină
  • - 2-3 felii de ardei
  • - 100 grame mix de legume (de la pungă) sau fierte în casă
  • - 250 grame linte fiartă
  • - ulei de măsline, cimbru, sare, piper

Mod de preparare

Se taie dovleceii şi ţelina în formă de cubuleţe mici, apoi se călesc în tigaie fără a pune ulei. Dovlecelul se rumeneşte puţin pe ambele părţi, apoi se adaugă 2 linguri de ulei de măsline şi mixul de legume fierte şi cimbru. Se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic până ce se înmoaie puţin. Nu e nevoie de adaos de apă, dovlecelul şi legumele vor lăsa apa lor. Când dovlecelul este suficient de moale se toarnă lintea deasupra (fiartă şi scursă de apă în prealabil).

Se condimentează după gust.

Se pot pune frunze de pătrunjel sau mărar deasupra.

Noi am servit tocăniţa cu papanaşi (voi posta şi reţeta mea de papanaşi în curând...)

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise