Tocanita de ciuperci din Salaj

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tocanita de ciuperci din Salaj

Ingrediente

  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri de ulei
  • 3 catei de uturoi
  • o ceapa
  • 6 linguri de faina
  • 0.5 l lapte
  • 0.5 l apa
  • 4 linguri de smintina
  • 3 lingurite vegeta
  • sare, piper
  • o legatura de patrunjel

Mod de preparare

Se taie ciupercile feliute.

Se zdrobeste usturoiul,ceapa se taie cubulete, si se prajesc in putin ulei, apoi se adauga ciupercile crude peste usturoi. Se prajesc ciupercile, pina se evapora toata apa, apoi se iau de pe foc, si se adauga repede 2 linguri de faina, apoi se pune din nou pe foc.

Intre timp din 4 linguri de faina, lapte si apa se face o compozitie, care se adauga peste ciuperci. Se lasa la fiert, apoi se adauga smintina, vegeta, piperul si se mai fierb inca 10 min impreuna.

La final se adauga patrujelul tocat.

Se poate servi cu mamaliguta sau piine, si diverse salate.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise