Ceapa si morcovii se pun la calit cu putina apa. Cand sunt aproape gata, se adauga ardeii taiati felii sau cuburi mari, cimbrul (atentie! nu puneti prea mult ca amaraste), zaharul, piperul si sarea, dupa gust. Se mai adauga putina apa si se lasa la fiert.
Rosiile se oparesc si se decojesc, se taie cubulete si se adauga la fiert. Se lasa cratita pe foc pana cand tocana scade. La final se pune usturoiul si patrunjelul taiat marunt, zeama de lamaie.
Se pot adauga si doua vinete tocate cuburi.Daca ardeii sunt copti si adaugati si vinete, zaharul este optional. In loc de piper se pot adauga ardei iuti.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise