Luam legumele le spalam,le taiem marunt, si le calim in ulei.Adaugam apoi sepia taiata ,punem foile de dafin, un praf de sare si altul de piper,amestecam citeva minute dupa care punem vinul si lasam pina se evapora.
Acoperim prajela cu apa fiarta (trebuie sa fie cu trei degete mai sus decit prajeala deoarece fierbe mult si se poate sa ramina fara apa ) lasam sa fiarba pina ce sepia este moale cca 45 min.Cartofii ii taiem bucatele mai mici (sau dupa plac) si ii rasturnam peste prajeala.
Lasam inca 20 de minute pe foc ,amestecind din cind in cind,punem un praf de colorant pentru ai da culoare.
Servim de preferinta cu o salata.
Pofta buna si sper sa va placa!
Fac o`precizare importanta--imi cer scuze pentru ca am gresit cind am spus ca tocanita este facuta cu calamar.....este cu sepie ..imi cer scuze tuturor.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise