Puiul se spala si se curata bine apoi se transeaza in bucati cat mai mici.
Se curata legumele si se taie fasii, apoi se soteaza in doua linguri de ulei.
Adaugam carnea , pasta de gogosari, sare, piper si apa cat sa acopere toata carnea. Desi se recomanda ca frunzele de patrunjel sa fie adaugate la sfarsit , eu le adaug jumatate, chiar de la inceput pentru ca da un gust mai bun tocanitei.
Lasam sa fiarba bine, acoperit, la foc mic.Cand e gata adaugam si cealalta jumatate de patrunjel verde si usturoiul presat.
Intre timp pregatim galuscutele.
Ouale se bat bine , adaugam doua linguri cu ulei si faina invartind ca sa se faca o pasta potrivita la grosime. Daca doriti mai multe galuste adaugati apa si faina pina obtineti cantitatea dorita.
Lasati aluatul sa se odihneasca 10 minute, timp in care puneti la foc o cratita cu apa si sare , sa fiarba.
Cand apa clocoteste, cu ajutorul aparatului de facut galuscute se formeaza galuscutele direct in apa.
Daca nu aveti aparat, galustele se pot rupe cu o lingura, care se scufunda de fiecare data cand rupeti o galusca, in apa clocotinda.
Lasam galuscutele sa fiarba cam 10 minute, invartind in ele din cand in cand.
Dupa ce au fiert, le lasam 10 minute in apa in care au fiert, acoperite, apoi golim apa si dam galuscutele sub un jet de apa rece.
Daca doriti puteti amesteca apoi galustele cu tocanita sau le puteti servi separat pe fiecare.
Cine doreste poate adauga o lingura de smantana in portia de tocanita.
Pofta mare !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise