Pregatire:
Carnea de vitel se spala,se transeaza in 10 portii si se pune in apa rece cu sare(1,5 L de apa)
Maruntaiele se spala,se taie cuburi.
Carnea de porc se spala,se taie cuburi daca este nevoie.
Cartofii se curata, se spala,se taie taraneste si se pun la fiert in apa rece cu sare.
Ceapa,morcovii,telina si ardeii, se spala,se curata si se toaca cuburi f. mici.
Rosiile se oparesc,se curata de pielite si se taie cuburi.
Maslinele se desareaza in apa calda.
Pasta de tomate se dilueaza cu putina apa.
Usturoiul se curata,se zdrobeste.
Preparare:
Carnea de vacuta se fierbe la foc mic,cu boabe de piper si foi de dafin,spumandu-se din cand in cand,timp de o ora.
Cartofii se fierb la foc mic.
In acest timp intr-o tigaie,se pune uleiul la incins,se adauga legumele si se amesteca lejer timp de 10 minute.dupa asta se pune carnea de porc,se mai las 10 minute amestecand din cand in cand si adaugand cate o cescuta de supa de vacuta.Adaugati maslinele.Completati sosul punand
rosiile si bulionul.Condimentati cu sare,piper,boia,rozmarin si cimbru.Se adauga carnea de vitel si supa cat cuprinde carnea,se continua fierberea pana sunt fierte toate ingredientele,folosindu-se supa in care a fiert vacuta.
Cand sunt toate fierte,se adauga cartofii fierti si se mai lasa pe foc cateva minute,si se adauga patrunjelul tocat.
Servire:
Tocana este un preparat de baza,foarte consistent.Se serveste cald,cu muraturi sau salata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise