Tocana din piept de pui cu piure de cartofi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 8 portii:
  • 2 kg piept de pui
  • 3 kg cartofi
  • 3-4 cepe mari
  • o capatana de usturoi
  • 3-4 ardei grasi de diferite culori
  • 3-4 morcovi
  • 250g margarina
  • bulion
  • ulei, sare

Mod de preparare

Piure:

Se curata cartofii si se pun la fiert. Se adauga putina sare si o lingura de ulei. Cand sunt fierti, se scurge apa, se adauga circa 250-300 de grame de margarina si se zdrobesc pana rezulta un piure fin.

Tocana:

Pieptul de pui se curate de piele si de grasime si se lasa la fiert (10-15 minute), pentru eliminarea grasimii si a toxinelor. Se scoate din apa in care a fiert si se taie cuburi mari. In paralel, se inabuse in ulei si putina apa ceapa taiata solzisori, ardeiul gras, morcovii si usturoiul taiate cubulete. Dupa ce legumele devin putin stravezii, se adauga bulion, sare si apa. Dupa gust se pot adauga si alte condimente. Se baga la cuptor circa 50-60 de minute dupa care se scoate si se poate servi impreuna cu piure si muraturi. Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise