Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Ingrediente

  • 2 peste bass
  • 500g fructe de mare
  • 4 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 4 catai de usturoi
  • 1 cutie de rosii taiate (4oog)
  • 1 ardel gras verde
  • 250ml vin alb
  • 2 foi de dafin
  • 4-5 fire de patrunjel
  • 100ml ulei de masline
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • sare si piper.

Mod de preparare

Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul de masline in cratita, adaugam in straturi ceapa si usturoiul, cartofii si ardelul, pestele si fructele de mare, rosile, foile de dafin, patrunjelul, boiaua, sare, piper dupa gust si vinul. La sfarsit punem apa pana la jumatatea compozitiei. Punem cratita cu capac la foc mare pana incepe sa fiarba dupa care reducem focul la mediu cca. 25-30min., tragem cratita de pe foc si servim cu un pahar de vin alb rece. Este o reteta tipica portugheza ce se serveste cu regularitate in casele lor. Se poate face aceasta tocana cu mai multe feluri de peste. Va urez pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Pui cu sparanghel si cartofi

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise