Tocana de miel

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 lingurite ulei de masline
  • 450 g pulpa slaba de miel bine curatata, taiata in bucati de 2,5 cm
  • 1 ceapa de marime medie, tocata marunt
  • 4 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 cana rosii taiate din conserva
  • 450 g cartofi dulci, curatati si taiati În bucati
  • de 1 cm
  • 2 linguri unt crema d~ arahide
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita ardei Cayenne
  • 1 pachet congelat (285 g) bame, intregi sau taiate, dezghetate

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul În prealabil la 180°C. Într-o cratita mare de teflon sau Într-o caserola termorezistenta, se Încalzesc 2 lingurite de ulei la foc potrivit spre tare. Se adauga carnea de miel si se caieste 5 minute sau pâna se rumeneste. Cu o spumiera se scoate mielul pe o farfurie.

2 Se reduce focul la potrivit si se adauga restul de 1 lingurita de ulei, ceapa si usturoiul; se prajesc 2 minute. Se adauga 1/3 cana de apa si se fierb pâna când ceapa devine aurie SI frageda.

3 Se adauga rosiile, cartofii dulci, untul de arahide, sarea, ardeiul Cayenne si 1 1/2 cani de apa; se pun la fiert. Când dau În clocot. se pune carnea de miel inapoi În cratita. Se acopera, se baga la cuptor si se coace 25 de minute.

4 Se adauga bamele, se pune din nou cratita În cuptor si se mai tin 15 minute sau pâna când mielul si bamele sunt fragede.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise