Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg. galbiori (ciupercute),
  • -3 cepe mari sau 4 mai mici,
  • -500 ml.ulei,
  • -1 gogosar verde,
  • -3 rosii mari,
  • -1 lingurita sare,
  • -1/2 lingurita piper macinat,
  • -1 lingurita ierburi aromate,
  • -4 catei de usturoi.

Mod de preparare

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se lasa sa se patrunda, dupa care se adauga rosiile taiate cubulete, se mai adauga o canita de apa, cam 100 ml. si se lasa la foc mic sa se patrunda bine rosiile.

Cand rosiile sunt patrunse, se adauga galbiorii, sare dupa gust, piper macinat si ierburi aromate. Se lasa sa fiarba pana scade zeama si galbiorii sunt fierti.

Se opreste focul si se adauga cateii de usturoi pisati, se amesteca, se pune un capac pe tigaie si se lasa cam cinci minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile.

Sa aveti pofta, dragilor!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise