Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare.
Se spala bine aripioarele si se pun la fiert, acoperite de apa, cu un praf de sare. Se spumeaza dupa primele clocote, apoi se adauga ciupercile curatate si feliate. Cand aripioarele au fiert, se scot din supa si se rumenesc bine in ulei. Se scot pe o farfurioara si in acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul feliat mic. Se lasa sa se caleasca un pic, pana incep sa aibe o stralucire, apoi se adauga rosiile date prin razatoarea mica, dupa ce le-a fost indepartata pielita. Se lasa sa scada bine sucul lasat si cand incep sa se inmoaie bine ardeiul si ceapa, se adauga si lingurita de pasata de tomate, se amesteca pana se omogenizeaza bine si se adauga si lingura de faina. Se amesteca bine si se dilueaza cu supa. Se lasa sa devina un amestec omogen, apoi se toarna in supa cu iuperci, se lasa sa clocoteasca bine amestecand in continuu, se potriveste de sare si piper, se adauga aripioarele rumenite, foile de dafin si se opreste focul. Se presara deasupra verdeata tocata fin.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise