Tocana cu rosii si ardei

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 750 gr. carne
  • 10-12 buc. ceapa
  • 2 linguri untura
  • 7-8 buc. rosii
  • 2-3 buc. ardei grasi

Mod de preparare

Se alege carne de minzat sau de vaca de la piept, sau carne de porc. Se taie bucati si se prajeste in tigaie, intr-o lingura de untura. Intr-o cratita mai mare se prajeste ceapa taiata felioare subtiri, pina se rumeneste bine. Se asaza bucatile de carne peste ceapa, se pun deasupra rosiile taiate felii, ardei grasi taiati ca fideaua si se toarna apa sau zeama de carne cit sa acopere totul. Se fierbe inabusit scuturind din cind in cind cratita, ca sa nu se lipeasca mincarea de fund. Daca scade se adauga putina apa fierbinte pina ce carnea este bine fiarta.

Se serveste fierbinte cu mamaliguta

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise