Tiramisu mai special

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -500g mascarpone
  • -6 oua
  • -120g zahar
  • -100g ciocolata alba
  • -100g ciocolata neagra
  • -700g savoiardi
  • -2 cescute de cafea amara
  • -2 lingurite de coniac

Mod de preparare

Se bat albusurile spuma cu un varf cutit sare. Separat se bat galbenusurile cu zaharul pana devin o crema spumoasa, se adauga mascarpone cu lingura putin cate putin, amestecand cu atentie dupa fiecare lingura.

Se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos. Ciocolata se rade separat prin razuitoarea cu gauri mici. Cafeaua se amesteca cu coniacul; dupa care se asambleaza tiramisu.

Se insiropeaza piscoturile in cafea,se aseaza pe fundul unui vas,dupa care se adauga un strat de crema,si asa pana la terminarea ingredientelor,ultimul strat,sa fie de crema.

Deasupra se orneaza cu ciocolata alternand culorile.

Acest tiramisu are un gust deosebit, la fel ca si Tiramisu rețeta originală, iar ciocolata ii da un aspect special,

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise