Tiramisu la pahar

Tiramisu rețeta originală

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet piscoturi
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 ml mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 250 gr zahar pudra
  • 4 pliculete ness
  • 1 lingurita esenta rom
  • 1 plic gelatina
  • sticksuri cu finetti pt decor

Mod de preparare

Chiar si Tiramisu rețeta originală se poate face la pahar!

Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca. Omogenizam.

Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca putin si adaugam la compozitia de frisca. Mascarponele il mixam pana devine cremos. Adaugam peste compozitie.

Dizolvam pliculetul de gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj si adaugam in compozitie. Luam cateva pahare si le umplem cam un sfert.

Din cele doua pliculete de ness ramase si 3-4 linguri de zahar preparam o cafea. Adaugam romul. Lasam sa se raceasca. Rupem piscoturile bucati si le scufundam rapid in cafea. Adaugam in pahare un strat de piscoturi. Punem din nou un strat de crema, apoi piscoturi si la final crema pana umplem paharele. Presaram cacao deasupra.

Dam paharele la frigider pentru cel putin o ora. Decoram cu sticksurile cu finetti fiecare pahar. Se serveste rece direct de la frigider.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise