Tiramisu rețeta originală
Prepari o cafea din 3 cani apa si cele 6 linguri de cafea si o lasi la racit. Freci galbenusurile cu zaharul, pana acesta se topeste. Adaugi smantana si amesteci cu mixerul pana cand compozitia devine consistenta apoiintroduci in frigider. Bati albusurile pana cand se intareste,si adauga compozita de albusuri si cea de galbenusuri cu smantana. Se amesteca totul foarte bine. Dizolvi 2 plicuri de gelatina in apa rece si o topesti la bain-marie. Cand s-a racit gelatina o amesteci cu compozitia de mai sus si o dai la congelator. Incorporezi esenta de rom in cafeaua rece. Intr-o tava cu pereti inalti asezi un strat de piscoturi pe care le inmoi unul cate unul cate putin in cafeaua cu esenta de rom. Se intinde 1/2 din crema preparata, pui al doilea strat de piscoturi,apoi crema ramasa. Presari deasupra cacao si dai tava la frigider, ca sa patrunda piscoturi, apoi o poti taia in portii.
Pofta buna!
Tiramisu rețeta originală nu este cu smantana, dar mie mi-a placut foarte mult si aceasta varianta!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise