Tiramisu cu piure de zmeura

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 750 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1 kg zmeura
  • 200 g piscoturi
  • Pentru ornat
  • zmeura
  • visine
  • cacao

Mod de preparare

Pentru piureul de zmeura

Punem zmeura intr.un bol mai inalt si pasam pentru a obtine un piure.

Dam la frigider cat timp ne ocupam de crema.

Pentru crema

Amestecam mascarponele cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si mixam circa 8-10 min.

Separat amestecam smantana pentru frisca cu restul de zahar pudra si mixam pana frisca devine ferma.

Incorporam ,lingura cu lingura,frisca in crema mascarpone.

Asamblare

Pentru asamblare am folosit un vas yena cu diametrul de 21 cm. si 2 pahare.

Punem de jur.imprejurul vasului un rand de zmeura,apoi pe fundul vasului,piscoturile ,peste care un strat generos de piure de zmeura.

Urmeaza un strat de crema(jumatate din cantitatea de crema).

Nivelam crema

Continuam cu un rand de zmeura de jur.imprejurul vasului,un strat de piscoturi peste crema.

Peste piscoturi adaugam piureul de zmeura ramas.

La final ultimul strat de crema.

Nivelam crema.

Pudram cu cacao.

Decoram cu zmeura si visine.

Delicios! Chiar daca Tiramisu rețeta originală nu se prepară cu fructe!

Pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise