Tiramisu cu fructe de pãdure

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 ouã
  • 3 linguri zahãr
  • 250 gr. mascarpone sau cremã de brânzã
  • 12 piscoturi pt. sampanie
  • 2 dl ceai de fructe de pãdure
  • 200 gr. fructe de pãdure proaspete sau congelate, compot...
  • Decor:
  • 4 linguri dulceatã de zmeurã

Mod de preparare

Este un desert pe care il apreciem vara, când este asa de cald si avem nevoie de "ceva rece".

La noi e incã vara, asa cã am incercat sã fac un Tiramisu putin diferit de Tiramisu rețeta originală

1)Bate bine gãlbenusele cu zahãr.

Adaugã mascarpone si albusele bãtute spumã.Amestecã bine.

2)Distribuie jumãtate din canitatea de cremã in 4 cupe individuale.

Trece piscoturile prin ceaiul de fructe (am pus un baton de scortisoarã la fiert cu pliculetele de ceai pt. aromã) si pune deasupra cremei, apoi fructele.

3)Acoperã cu restul de cremã si pune o lingurã de dulceatã de zmeurã in centru.

Dã la rece cel putin 1 orã.

Poftã bunã!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise