Tiramisu cu 2 creme

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet mare de piscoturi,
  • cacao,
  • 300ml cafea gata preparata,
  • CREMA CU MASCARPONE:
  • 250gr.mascarpone,
  • 60 gr.zahar,
  • 90 ml.frisca lichida,
  • 40 ml.lapte,
  • jumatate pastaie de vanilie.
  • CREMA DE CAFEA :
  • 250ml.lapte,
  • 100ml cafea gata preparata,
  • 50 ml. frisca lichida,
  • 30 gr.amidon alimentar,
  • 120gr.zahar,
  • 100 gr.galbenus de ou.

Mod de preparare

Prima data se prepara cele 2 creme:

CREMA DE MASCARPONE: Se pun intr-un bol toate ingredientele de la crema si se mixeaza pana devine un amestec omogen.

CREMA DE CAFEA: Se pune pe foc, intr-o oala, laptele, cafeaua si frisca si se aduce la punctul de fierbere. Intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devin o crema omogena, apoi se adauga amidonul si se amesteca bine. Se adauga crema de galbenusuri peste laptele, frisca si cafeaua din oala si se fierbe la foc mic pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca.

Se tapeteaza o tava rotunda (cu inel detasabil pt. a scoate prajitura mai usor) cu folie alimentara sau cu hartie de copt. Se pune pe fundul tavii un rand de piscoturi insiropate in cafea, apoi se intinde crema de cafea. Se mai pune un strat de piscoturi insiropate si se intinde crema de mascarpone. Se lasa la rece cateva ore, apoi se pudreaza cu cacao inainte de servire.

POFTA BUNA!

Desi Tiramisu rețeta originală imi place grozav, va propun sa incercati si aceasta varianta ;)

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise