Tiramisu a la Veneto

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - 250 gr zahar
  • - 500 gr Mascarpone (crema de branza)
  • - 400 gr piscoturi din comert
  • Pentru sirop:
  • - 200 ml cafea
  • - 250 ml apa
  • - 1 portocala
  • - 2-3 linguri cacao pentru ornat

Mod de preparare

Prima data pregatim siropul din portocale. Punem o cratita pe foc in care adaugam apa, zaharul si portocala taiata felii. Cand este gata siropul il luam de pe foc adaugam cafeaua si lasam un pic sa se raceasca.
Pregatim crema: galbenusurile le amestecam cu 3/4 din zahar, adaugam crema Mascarpone si amestecam cu mixerul. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul ramas, cand suntem gata adaugam spuma la crema de Mascarpone. Piscoturile le asezam intr-un vas yena si le stropim cu siropul de cafea, punem un strat de crema, un strat de piscoturi si iar crema. Sa avem grija sa ne ajunga crema si deasupra. Pentru cateva ore punem prajitura la frigider. La servire presaram deasupra cacao.
Pofta buna!
Seamana foarte bine cu Tiramisu rețeta originală

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise