Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 cutii branza mascarpone a cate 250 g fiecare
  • 400 ml frisca lichida
  • 30 buc piscoturi
  • 3 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 2-3 linguri cacao
  • 300 ml cafea
  • 2 cutiute lapte pentru cafea (optional)

Mod de preparare

La fel de simplu ca la Tiramisu rețeta originală:

Mai intai, am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am adaugat treptat zaharul pudra, mixand pana acestea au devenit ca o crema.

Am adaugat cate o lingura de mascarpone si am mixat la viteza mica, apoi am adaugat frisca .Intr-o tava am pus un rand de piscoturi inmuiate rapid in cafeaua cu lapte si aromatizata cu esenta de rom. Am adaugat jumatate din crema peste ele, apoi inca un rand de piscoturi, ultimul strat fiind de crema.

Peste crema am pus cacao. Eu am oprit 3 linguri din crema, am pus-o intr-un pos si am ornat cu ea peste cacao.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise