Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu

Ingrediente

  • 2 pachete de piscot
  • 4 oua din care se va folosi doar galbenusul
  • 4 linguri de zahar
  • 250 g brinza mascarpone
  • 2 cafele
  • 2 linguri de cacao
  • 2 esente de rom
  • 100 ml apa
  • 2 linguri de Angeli (optional)
  • 300 ml de frisca lichida

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare, se adauga apoi crema mascarpone si se omogenizeaza amestecul.

Intr-un bol separat se bate frisca lichida pina devine tare.

Se toarna frisca peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura sau o spatula pana la incorporare.

Intr-un bol se pune cafeaua, esenta de rom, apa si Angeli si se amesteca putin, dupa care se inmoaie piscoturile usor in el dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele.

Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema, dupa aia se mai pune un strat de piscot si un strat de crema, se pudreaza cu cacao frumos uniform si se adauga la frigider peste noapte.

Desi nu este Tiramisu rețeta originală este un Tiramisu grozav de bun!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise