Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri,
  • 500 g mascarpone,
  • 1/2 l frisca lichida,
  • 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker,
  • 1 cana zahar,
  • 4 folii de piscoturi,
  • cafea neagra
  • cacao .

Mod de preparare

Tiramisu este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci aspectul are mare importanta) dar o facem si pentru un desert obisnuit si o facem asa ca in poza,fara pretentii, direct in vasul ceramic.

Se freaca galbenusurile cu zahar ( eu le pun in blender), se adauga frisca , se bate pina ce se intareste, se adauga mascarpone si la sfirsit se pune praful de vanilie.

Piscoturile se inmoaie in cafea neagra (racita) si se incepe constructia tortului : pe fundul vasului intindem un pic de crema, se aseaza apoi piscoturile , se pune un al rind de crema, alte piscoturi si la sfirsit crema.

Peste ultimul strat de crema se presara cacao cernuta si se da la rece pentru minim 4 ore.

Este o reteta simpla, mult mai simpla decat Tiramisu rețeta originală, fara pretentii si garantez reusita tortului pentru oricine il face si respecta reteta !

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise