Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 galbenusuri,
  • 500 g mascarpone,
  • 1/2 l frisca lichida,
  • 2 pachete cu crema de vanilie de la Dr. Oetker,
  • 1 cana zahar,
  • 4 folii de piscoturi,
  • cafea neagra
  • cacao .

Mod de preparare

Tiramisu este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci aspectul are mare importanta) dar o facem si pentru un desert obisnuit si o facem asa ca in poza,fara pretentii, direct in vasul ceramic.

Se freaca galbenusurile cu zahar ( eu le pun in blender), se adauga frisca , se bate pina ce se intareste, se adauga mascarpone si la sfirsit se pune praful de vanilie.

Piscoturile se inmoaie in cafea neagra (racita) si se incepe constructia tortului : pe fundul vasului intindem un pic de crema, se aseaza apoi piscoturile , se pune un al rind de crema, alte piscoturi si la sfirsit crema.

Peste ultimul strat de crema se presara cacao cernuta si se da la rece pentru minim 4 ore.

Este o reteta simpla, mult mai simpla decat Tiramisu rețeta originală, fara pretentii si garantez reusita tortului pentru oricine il face si respecta reteta !

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise