Tiramisu rețeta originală
Mod de preparare Tiramisu rețeta originală:
Se prepara 7 cafele de o tarie medie cu 3 lingurite de zahar si se lasa la rece.
Se bat spuma albusurile, apoi se pun la frigider.
Se bat galbenusurile cu zaharul foarte bine, pana nu se mai simte zaharul. Peste galbenusuri se adauga toata cantitatea de mascarpone si se omogenizeaza bine compozitia.
Peste compozitia rezultata si adauga albusurile batute spuma si se amesteca usor cu o lingura de lemn pina se omogenizeaza si aceasta compozitie.Se pune la rece.
Se adauga whiskyul in cafea.
Se pregateste o tava de dimensiuni potrivite.
Se ia fiecare piscot, se inmoaie in cafea ( nu foarte tare pt ca absorb repede) apoi se asaza in tava. Se asaza paralel fara a lasa spatii intre ele.
Dupa ce s'a asezat un rand se pune un strat din crema preparata mai devreme.Se pudreaza cu cacao
Se pune inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea asezate perpendicular pe primul rand, tot asa paralel intre ele si fara sa lasati spatii libere.
Se pune si peste acestea un strat de crema si se pudreaza consistent cu cacao.
Se pune la rece pentru 12 ore si apoi se poate servi.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise