Tiramisu rețeta originală
Se freaca galbenusurile cu zaharul pina se albesc, se pune cutia cu mascarpone si se amesteca.Albusurile se bat spuma fara nimic si bezeaua se amesteca cu prima parte.
Separat se face frisca si cand este aprox.tare se amesteca in prima compozitie.
Se face cafeaua mai tare sau ness.,dupa ce se raceste poti sa pui 2-3 linguri de coniac bun
Se desfac piscoturile din pachet si se inmoaie putin in cafea (nu se lasa mult ,doar le bagi si le scoti)apoi se pun in vasul gata pregatit ,uns cu un strat subtire de crema.Se toarna peste piscoturi din crema preparata,apoi alt rand de piscoturi asezate invers,apoi crema si tot asa,cat de inalta vrem sa iasa prajitura.Peste ultimul rand de piscoturi se pune crema peste care se presara cacao.
Se da la rece si se serveste a doua zi.
Prajitura se poate prepara astfel incat sa poata fi transportata usor (in cutii)sau pe platou.
Pofta buna!
Nu este Tiramisu rețeta originală, dar este delicios!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise