Tiramisu

Tiramisu rețeta originală

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 GR PISCOTURI
  • 300 GR MASCARPONE
  • 200 GR ZAHAR
  • 200 ML FRISCA LICHIDA
  • 100 GR CAFEA MACINATA
  • 100 ML CONIAC
  • 30 GR CACAO
  • 5 OUA

Mod de preparare

Se bat spuma galbenusurile cu zaharul, frisca, albusul si mascarpone - se bat spuma fiecare separat.

Se pun galbenusurile peste mascarpone, se adauga frisca, apoi se pun albusurile si se amesteca de jos in sus.

In 500 ml apa se face o infuzie de cafea, se strecoara, se lasa la racit, apoi se amesteca cu coniacul.

Piscoturile se inmoaie in cafea, apoi se asaza pe un platou intr-un rand, se pune un strat de crema deasupra si se repeta operatia.

Se orneaza cu crema si se pudreaza cu cacao.

A fost incredibil de gustos, chiar daca nu este Tiramisu rețeta originală.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise