Reteta de Tiramisu. Tiramisu cu piscoturi insiropate, crema de mascarpone cu galbenusuri si frisca. Reteta de Tiramisu clasic. Retete de Tiramisu.
Reteta de Tiramisu este pe placul tuturor. Asa cum nu gresesti purtand o rochie simpla, dar eleganta, tot astfel nu gresesti pregatind un desert clasic. Este mult indragit si care poate fi consumat in orice sezon, pentru o ocazie speciala, alaturi de prieteni sau în familie.
Tiramisu se pregătește rapid și se consumă și mai rapid. Poate fi pregătit în multe variante – cu sau fără ouă, cu fructe, cu mirodenii, însă azi vă voi prezenta varianta clasică.
Pentru a consuma în siguranță gălbenușurile, le-am gătit cu sirop de zahăr, o să vă povestesc mai jos cum am făcut.
Cafeaua:
Se pun prepară cafeaua, se lasă la răcit, se strecoară și se adaugă lichior Amaretto.
Crema:
Se pun într-un ibric 4 linguri cu zahăr, se adaugă apă atât cât să acopere zahărul (aprox 4 linguri), se fierb pe foc mic până s-a topit zahărul și se obține un sirop. Apoi, într-un castron de sticlă, se amestecă un pic gălbenușurile, cu mixerul, apoi se adaugă siropul în fir subțire, pe marginea vasului, picurând încet și amestecând cu mixerul până ce gălbenușurile se albesc, astfel încât acestea să se “gătească” și astfel, să nu le consumăm crude.
Mai departe, se bate frișca lichidă, cu mixerul, până devine cremoasă, dar nu tare ca și consistență. Se adaugă și crema mascarpone, o linguriță de cafea solubilă ( e mai fină și mai intensă decât cafeaua măcinată), apoi se toarnă gălbenușurile bătute mai înainte și se amestecă bine toate.
Montare și decor:
Se însiropează delicat pișcoturile în cafeaua amestecată cu amaretto, în sensul că nu trebuie să le lăsați mult, ci doar să le scufundați și să le și scoateți pentru a nu se înmuia. De altfel, cafeaua e bine să fie rece, nu caldă, tot pentru a nu se înmuia de tot pișcoturile.
Într-o tavă (eu am folosit o tavă obișnuită, ca bază, pe care am așezat o formă extensibilă, astfel încât la final să pot scoate forma) se așază un strat de pișcoturi, un rând de cremă, alternând pișcoturile și crema, iar ultimul strat este bine să fie de cremă, pentru un aspect frumos. Se poate îmbrăca și pe laterale într-un strat subțire de cremă.
Se pudrează cu cacao și cafea solubilă.
Se dă la frigider până la servire. Apoi se scoate cu grijă forma extensibilă.
Poftă Bună!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise