Tiramisu rețeta originală
Prima data curatati si spalati fructele, taiati capsunii felii, restul ructelor le lasati intregi si le puneti intrun castron, adaugati cele 200 gr zahar si zeama de la o lamaie.
Intre timp frecati galbenusurile, cu restul de 250 gr zahar, pana devin spuma apoi le mai bateti cu telul pe baie de aburi pana se ingroasa. Le lasati la racit si va apucati de batut frisca prima data cu viteza mica apoi mariti citeza si cand e tare adaugati zaharul pudra si mai bateti putin ,dar cu grija sa nu o faceti unt.
Luati o strecuratoare si puneti fructele la scurs si pastrati sucul ce a ramas.
Acum facem crema.....luam crema de oua o mixam un pic adaugam mascarpone ,coaja si zeama de la o lamaie,mixam bine si cand e omogenizata scoatem mixerul si incorporam frisca amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn in asa fel ca sa nu se taie. O lasam deoparte si trecm la asamblat prajitura.
Deci... Intr-o tava mai mare 35|35 cm sau 2 mai mici cu bordul inalt, asezati in ordine piscoturile inmuiate bine in sucul ramas de la fructe cand ati completat primul strat puneti peste piscoturi jumate din crema daca ati folosit tava mare, sau un sfert daca ati folosit tava mai mica. Peste stratul de crema venim cu un alt strat de fiscoturi inmuiate in sucul de fructe si peste piscoturi ultimul strat de crema peste crema se pun fructele scurse bine si se lasa la rece in frigider minim 3-4 ore, asa cum se face si Tiramisu rețeta originală.
Daca aveti musafiri,care vin repede si nu stiti ce sa faceti,o bagati o ora ,dar nu mai mult de o ora, in congelator. Asta a fost tot .... e foarte simplu si iese foarte bun, cel putin acasa la mine se mananca imediat.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise