Tavalita

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua,
  • 50 g margarina topita si racita,
  • 250 g zahar,
  • 3 linguri de miere de albine,
  • 100 ml lapte dulce,
  • mirodenii,
  • esenta de rom,
  • 300-350 g faina,
  • bicarbonat (sau praf de copt) stins.
  • Compozitia pentru crema
  • un pachet de margarina,
  • 1/4 kg zahar,
  • 2-3 linguri cacao,
  • 10 linguri de lapte.

Mod de preparare

Se face un aluat care se da la cuptor, in tava unsa si pudrata. Dupa ce s-a copt se taie cubulete si cu o furculita se inmoaie in crema preparata din ingredientele mentionate si clocotita.

Bucatelele de aluat, se trec prin crema clocotita dupa care se pudreaza cu nuca de cocos sau nuca macinata.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise