1.Decojeste, curata de mijloc si injumatateste merele.Pudreaza-le cu mixul de condimente.2.Intr-o cratita mare, pune untul si zaharul si lasa-le sa se topeasca pana se obtine un caramel lichid, usor gros, aprox.10 minute.3.Aranjeaza jumatatile de mere peste caramelul din cratita, in forma de cercuri concentrice, inghesuindu-le astfel incat sa fie foarte putin spatiu intre ele.Pastreaza 2-4 jumatati, daca cumva unele se vor inumia prea mult si se vor lasa, sa pui deasupra o alta jumatate din cele pastrate.4.Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Lasa merele din cratita sa se coaca si se se caramelizeze timp de 10 minute, apoi intoarce-le cu grija, pentru a se caramelize si pe cealalta parte, si mai lasa-le 10 minute.5.Taie un cerc din aluatul foietaj, de marimea guri cratitei, apoi aseaza aluatul deasupra merelor, apasandu-l usor la margini.Da totul la cuptor pentru 15-20 minute, pana cand aluatul se va umfla si se va rumeni.Lasa tarta sa se raceasca 10 minute in tava inainte de a o rasturna.Daca doresti ca aluatul sa ramana crocant, intoarce tarta doar inainte de a o servi.
:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise